Een ultrasoon reiniger kent productspecificaties

Een ultrasoon reiniger wordt ook wel een ultrasoonbad genoemd. Voor het kiezen van een geschikte ultrasoon reiniger kan men rekening houden met de verschillende productspecificaties.

Wij bespreken verschillende opties waar rekening kan mee gehouden worden bij het kopen van een ultrasoon reiniger. Deze factoren kunnen dus de keuze aan een ultrasoon reiniger bepalen.

·  De grootte van een ultrasoon reiniger 

Een ultrasoon reiniger bestaat zowel in klein als groot formaat. De grootte wordt bepaald aan de hand van de grootte van het te reinigen voorwerp. De ultrasoon reiniger dient groot genoeg te zijn zodat het voorwerp in het inzetmandje kan geplaatst worden. Het inzetmandje voorkomt dat het voorwerp op de bodem komt te liggen.

Er bestaan standaard modellen industriële baden die eerder compact zijn en geschikt zijn voor het reinigen van kleine onderdelen. Grotere volume baden worden gebruikt voor middelgrote en grote toepassingen en zijn verkrijgbaar in verschillende frequenties. Ook de diepte en de vorm van een ultrasoon reiniger kunnen variëren zoals vierkant of rechthoekig.

·  Het maximum ultrasoonvermogen en de reinigingsfrequentie van een ultrasoon reiniger 

Deze bepalen de kracht van de ultrasoon reiniger. Hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie, hoe hoger de reinigingskracht wordt. Hoe lager de frequentie, hoe kleiner de bubbels, wat interessant kan zijn om delicate voorwerpen te reinigen.

·  De materie van een ultrasoon reiniger 

Men kan kiezen voor een designvolle kunststof of kwalitatieve RVS. Een roestvrij stalen ultrasoonbad is eenvoudiger in onderhoud omdat ze makkelijk zijn schoon te maken en roestvrij zijn. Een roestvrij stalen ultrasoon reiniger is zwaarder en steviger, en is dus geschikt voor langdurig en professioneel gebruik.

·  Het verwarmingsvermogen van een ultrasoon reiniger 

Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een ultrasoon reiniger met of zonder verwarming. Een ultrasoon reiniger met snelle opwarmtijd heeft een hoog verwarmingsvermogen.

·  Het aantal transducers van een ultrasoon reiniger 

Deze zorgen voor een gespreide werking van de ultrasoon reiniger.

·  Afhankelijk van de gebruiksfrequentie van een ultrasoon reiniger kan men kiezen voor een ultrasoon reiniger die geschikt is voor continu gebruik

·  Analoge of digitale bediening van een ultrasoon reiniger 

Er is keuze aan een analoge of digitale uitvoering. Een ultrasoon reiniger met analoge bediening is eenvoudig in te stellen en is niet storingsgevoelig. Een digitale versie is dan weer heel gedetailleerd in te stellen.

·  De kwaliteitsgarantie van een ultrasoon reiniger 

Een kwalitatieve ultrasoon reiniger is voorzien van het Europese CE en MCE keurmerk, heeft garantie en is duurzaam. De levensduur van een ultrasoon reiniger kan beïnvloed worden door de gebruikte reinigingsvloeistof, het onderhoud, de dikte van de tank, de gebruikte materialen en componenten.

·  Andere technische specificaties van een ultrasoon reiniger zijn:

het volume, de capaciteit, de reinigingsfrequentie, de reinigingsduur, het gebruikte materiaal, de voedingsspanning, de bediening, de inhoud en de hoeveelheid vrijkomende decibels.

Ten slotte kennen de verschillende ultrasone reinigers ook een verschillend budget afhankelijk van hun capaciteiten. Met dit alles rekening houdende vindt men de meest geschikte ultrasoon reiniger. Bekijk gerust het aanbod bij Alpha en doe beroep op ons professioneel advies.

Een ultrasoon reiniger of ultrasoonbad koopt u bij Alpha. U wordt er bijgestaan met professioneel advies en kan er rekenen op kwalitatieve materialen. Zo vindt u vast ook de beste techniek voor industrieel reinigen.  Ook voor droogijs kopen, kunststof lassen of industrieel reinigen kan u bij Alpha terecht.