ALPHA levert droogijs voor het gekoelde transport van het COVID-19 vaccin

Het coronavirus heeft de hele wereld al maandenlang in zijn greep. Nu het COVID-19 vaccin zich in volle testfase bevindt, ziet men stilaan licht aan het einde van de tunnel. Hoewel het COVID-19 vaccin door velen gezien wordt als het einde van deze pandemie, zal dit het begin zijn van een wereldwijde logistieke uitdaging.

Zodra het COVID-19 vaccin de testfase voorbij is, zal dit wereldwijd gedistribueerd moeten worden. Om de degradatie van de onstabiele moleculen in het COVID-19 vaccin te vermijden, wordt het COVID-19 vaccin best bewaard bij vriestemperaturen van -18°C tot -80°C. Deze temperaturen dienen soms dagenlang aangehouden te worden. Droogijs, dat een temperatuur heeft van -80°C, is het aangewezen product om het COVID-19 vaccin wereldwijd in te bewaren en te vervoeren. Laat dat net dé specialiteit zijn van ALPHA.

Op welke manier kan ALPHA u helpen het logistieke probleem van het COVID-19 vaccin aan te pakken?

  • ALPHA produceert droogijs dat op uw locatie geleverd kan worden in geïsoleerde dozen of geïsoleerde containers (direct bruikbaar om het COVID-19 vaccin in te bewaren en te transporteren)
  • ALPHA is producent van CRYONOMIC® droogijsmachines. Wanneer u op grote schaal het COVID-19 vaccin in droogijs dient te transporteren, kan u bij ALPHA terecht voor uw eigen droogijsmachine.

De flexibiliteit die nodig is om het transport van het COVID-19 vaccin mogelijk te maken, is één van onze troeven.

Voor kleine hoeveelheden van het COVID-19 vaccin voorzien wij droogijs leveringen in kleine, geïsoleerde dozen. Deze zijn direct inzetbaar voor het bewaren en vervoeren van het COVID-19 vaccin.

CRYONOMIC® droogijs containers

Voor bulkleveringen van droogijs kan u gebruik maken van onze CRYONOMIC® containers met droogijs voor optimaal gekoeld transport van het COVID-19 vaccin.
Kies de meest geschikte ultra-isolerende CRYONOMIC® droogijs container:

  • CRYONOMIC® CIC-85: dikke wand container, netto volume 85 liter
  • CRYONOMIC® CIC-151: dikke wand container, volume 150 liter, verkrijgbaar op wielen of pallet
  • CRYONOMIC® CIC-370: dikke wand container, netto volume 300 liter, verkrijgbaar op wielen of pallet
  • CRYONOMIC® CIC-550: dikke wand container, netto volume 500 liter

CRYONOMIC® droogijs productiemachines

Wanneer u op  grote schaal het COVID-19 vaccin dient te transporteren, kan u opteren voor één van onze CRYONOMIC® droogijs productiemachines en produceert u zelf het droogijs voor gekoeld transport van het COVID-19 vaccin op uw eigen site. Elke machine kan droogijs pellets (3mm) en droogijs sticks (10 of 16 mm) maken.


Voor een CRYONOMIC® droogijs productiemachine heeft u keuze uit volgende modellen

  • CRYONOMIC® CIP-5XS: produceert tot 35 kg/h droogijs

  • CRYONOMIC® CIP-5S: produceert tot 100 kg/h droogijs

  • CRYONOMIC® CIP-5M: produceert tot 180 kg/h droogijs

  • CRYONOMIC® CIP-5L: produceert tot 300 kg/h droogijs

CRYONOMIC® droogijs uitvulmachines

Daarnaast creëert ALPHA voor u een semi automatische droogijs uitvulmachine door de CRYONOMIC® droogijs productiemachine te combineren met een uitvulmachine voor de CRYONOMIC® container. Zo verdeelt u in een mum van tijd een grote hoeveelheid droogijs voor het transport van COVID-19 vaccin in kleinere verpakkingen.

Contacteer het droogijs team van ALPHA voor meer inlichtingen

Het COVID-19 vaccin zal ongetwijfeld voor nieuwe uitdagingen zorgen. Het droogijs team bij ALPHA, onder leiding van Sales Engineer Ronny Smets, kijkt graag mee op welke passende manier wij u kunnen bijstaan om het COVID-19 vaccin te distribueren. Neem vandaag nog contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.