Industrieel reinigen is voordelig voor een bedrijf

Industrieel reinigen dient efficiënt te verlopen, en is dan ook vakwerk. Tijdens een productieproces raken verschillende soorten installaties, systemen, leidingen, tanks en ruimtes vervuild. Een specialist in industrieel reinigen kan hiervoor ingeschakeld worden bij zowel grote als kleine industriële productiebedrijven.

Industrieel reinigen met verschillende technieken

Er bestaan verschillende vormen van industrieel reinigen. Welke techniek gekozen wordt hangt af van verschillende factoren. Bij het kiezen van de beste methode van industrieel reinigen, wordt rekening gehouden met verschillende zaken. Verschillende methoden van industrieel reinigen zijn onder meer ultrasoon reinigen, stralen met droogijs en reinigen met lage druk. Stralen met droogijs is een milieuvriendelijke reinigingstechniek die geen extra afval produceert.

Industrieel reinigen kent verschillende toepassingen

Industrieel reinigen wordt toegepast voor het verwijderen van hardnekkig vuil op diverse oppervlaktes. Industrieel reinigen kan toegepast worden bij het reinigen van serieproducten, zowel als voorbehandeling als bij de afwerking zoals galvanisatie of chromeren. Daarnaast kan deze techniek ook gebruikt worden bij het reinigen van technische installaties, machines, auto-onderdelen, productielijnen en onderdelen van de werkplaats.

Het reinigen van machines, installaties, motoren, productielijnen en productiehallen vragen namelijk een specifieke professionele aanpak. Industrieel reinigen kan onder meer chemisch reinigen, onder hogedruk reinigen, ultrasoon reinigen, reinigen met straalmachine, onder lage druk, reinigen van tanks, reinigen van spanningsinstallaties en verwijderen van schadelijke stoffen omvatten. De techniek wordt gebruikt in onder meer kunststofverwerking (bv. reinigen van mallen en extruders), energiecentrales (bv. decontaminatie),  metaalverwerkende bedrijven (bv. ontvetten), farmaceutische bedrijven (bv. precisiereinigen voor start productie), voedingsbedrijven (bv. reinigen transportbanden), bedrijven in chemische en petrochemische industrie (bv. reinigen warmtewisselaars) en drukkerijen (bv. wascasettes).

Industrieel reinigen biedt diverse voordelen

Om toe te zien op de hygiëne in een bedrijf kan men beroep doen op industriële reiniging. Het is van belang dat machines efficiënt, maar ook veilig en milieuvriendelijk gereinigd worden. Dankzij een tijdige industriële reiniging, hebben technische systemen een langere levensduur en behouden deze hun maximale technische capaciteit. Dat heeft als gevolg dat een bedrijf ook efficiënter zal werken. Deze industriële reinigingsbeurten vragen een regelmatige inplanning. Bij verschillende industriële reinigingen kan een reinigingsplan opgesteld worden om ook de reinigingsfrequenties bij te houden.

Behalve voor industrieel reinigen kan u bij Alpha ook terecht voor droogijs kopen en kunststof lassen. U wordt bijgestaan met professioneel advies en kan rekenen op het gebruik van kwalitatieve materialen waaronder diverse opties voor een ultrasoon reiniger, droogijs straalmachine of ultrasoon zeefinstallatie. Reken ook op Alpha bij onze diensten voor industrieel reinigen