Het ultrasoon lassen van kunststoffen

Het ultrasoon lassen van kunststoffen

Kunststoffen verbinden met een ultrasoon lastoestel is een heel snel en nauwkeurig productieproces. Dankzij de ingenieuze techniek treedt een permanente, onzichtbare verbinding op van hoge kwaliteit. Deze techniek is uiterst snel, precies en toepasbaar op complexe vormen en vereist geen extra toevoegmiddelen.

Ultrasoon lassen maakt verschillende verbindingen mogelijk

Het ultrasoon lassen van twee kunststof onderdelen kan op verschillende manieren gebeuren. Afhankelijk van uw toepassing en de specifieke eigenschappen van de onderdelen, wordt de beste lastechniek gekozen.

Ultrasoon lassen van kunststoffen bij verschillende productieprocessen

Bij het ultrasoon lassen van kunststoffen, maakt men gebruik van ultrasone trillingen. Het kunststof lassen gebeurt dus aan de hand van mechanische trillingen met een hoge frequentie. Deze trillingen zorgen voor een plaatselijke warmteontwikkeling waardoor de kunststoffen met elkaar verbinden. Deze lastechniek is zeer snel ( < 1 seconde) en daarom is dit proces wereldwijd de meest gebruikte techniek voor serieproductie. Ultrasoon lassen mag niet verward worden met hoogfrequent lassen dat enkel wordt ingezet voor het lassen van soepele materialen zoals een zeildoek. Het verbinden van kunststofonderdelen, sluiten van ventielzakken, rafelloos snijden van textiel, verpakken van voeding, lassen en snijden van filtermateriaal op een kunststofonderdeel, verbinden van kunststof met een metalen onderdeel, productie van medische opvangzakken, zijn slechts enkele mogelijke toepassingen van deze technologie.

Ultrasoon lassen van kunststoffen in verschillende sectoren

Een ultrasoon lasapparaat voor ultrasoon lassen wordt ingezet bij de serieproductie in verschillende branches zoals in de precisiestukken industrie, elektronica industrie, automobiel industrie, metaal industrie, optische industrie, verpakkingsindustrie, speelgoedindustrie, filterindustrie, textielindustrie en meer.

Eenvoudige handlasapparaten zijn ook beschikbaar als aanvullende technologie in een industriële productieomgeving. Deze zijn flexibel en makkelijk inzetbaar, volgens de eisen van de klant.

Ultrasoon lassen met een ultrasoon lastoestel

Ultrasoon lassen is het verbinden van kunststofonderdelen met behulp van ultrasone trillingen. De ultrasone trillingen worden lokaal doorgegeven aan de kunststofonderdelen. Door een lokale versmelting van de kunststofonderdelen (kunststoffen worden thermoplastisch) in combinatie met de juiste druk, treedt een permanente en onzichtbare verbinding op van hoge kwaliteit.
Deze lastechniek is snel, uiterst precies, toepasbaar op complexe vormen en vereist geen toevoegmiddelen. Het ultrasoon lassen is dankzij de afwezigheid van extra toevoegmiddelen ook zeer milieuvriendelijk. Een eenvoudige recyclage van de verschillende gelaste componenten is gegarandeerd op het einde van hun levenscyclus.

Ten slotte kennen de verschillende ultrasone lastoestellen ook een verschillend budget, afhankelijk van hun capaciteiten. Rekening houdend met deze specificaties, vindt Alpha het meest geschikte ultrasoon lasapparaat voor uw vraag. Bekijk gerust ons aanbod en doe beroep op ons professioneel advies voor uw projectbegeleiding. Voor al onze ultrasone lasapparaten kan u rekenen op het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen.

Naast het ultrasoon lassen van kunststoffen kan u bij Alpha ook terecht voor het ultrasoon lassen van metalen, hoogfrequent lassen, puls- en wrijvingslassenultrasoon snijden van textiel en industrieel reinigen. U wordt bijgestaan met professioneel advies en kan rekenen op het gebruik van kwalitatieve materialen. Voor het reinigen in productieomgeving bieden wij tal van reinigingsproducten aan voor industrieel reinigen en ultrasoon reinigen met een ultrasoonbad, droogijs straalmachines en droogijs voor droogijs reinigen en lage druk reinigingstoestellen voor lage druk reinigen.